A gyűjtő csomagolás titkai… Hogyan adjanak el többet csomagolással?

Gondolták volna, hogy a gyűjtő csomagolás ELAD? Óv, véd és szorgalmasan dolgozik…

Emlékeznek a Hamupipőke című mesére? A szorgalmasan dolgozó ifjú hölgyre, aki rengeteg feladatot elvégzett, és a háttérben meghúzódva szinte észrevétlen volt? A „reflektorok” szándékosan a mostoha testvéreire lettek irányítva. Pontosan ilyen a gyűjtőcsomagolás is, a szegény kis elnyomott. A gyűjtő csomagolás esetében rendben van ez, de ne felejtkezzünk el kiemelt szerepéről. Milyen kiemelt szerep? A gyűjtő csomagolás senkit nem érdekel, kibontják az árut és repül a kukába! Pontosan! ezen, mi sem tudunk változtatni, de elárulunk apró kis trükköket, melynek köszönhetően eladásai növekednek, költségei jelentősen csökkenthetők, stabilizálhatók.  Pont ennek a kis jelentéktelen „perszónának”, a gyűjtő csomagolásnak köszönhetően.
A gyűjtő csomagolás Hamupipőkéhez hasonlóan teszi a dolgát, óv, véd és szorgalmasan dolgozik.  Hogyan? Titkokat ígértünk, jönnek is szépen sorban…
Azt minden kereskedő tudja, hogy a gyártótól, nagykereskedőtől csak gyűjtő egységnyi árut, ruha-cipő esetén egész méret sort rendelhet, 1-1 darabot nem. Hogyha 1 gyűjtő egységben 12 db termék van, akkor 12-t rendelnek, ha 20, akkor 20-at!

Természetesen az ésszerűség határain belül játsszunk ezzel a lehetőséggel, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül! Alaposan tervezzünk, számoljunk, gondoljunk minden apró kis részletre! Na, jó, de mire is?
A gyűjtő csomagolások tervezésekor álmodjunk nagyot! Számoljuk úgy, hogy raklaponként fognak tőlünk árut rendelni, tehát ez legyen a kiindulópont: mennyi termék fér el egy raklapon, úgy hogy az biztonságosan szállítható legyen, de maximálisan kihasználjuk az egymásra pakolhatóságot. Ez miért fontos? Hogyha nincs kellő alapossággal végig gondolva a teljes folyamat, nagyon sokba kerülhet a szállítás, mert könnyen előfordulhat, hogy a levegő szállításáért fogunk fizetni, vagy rakodás, szállítás közbeni sérülések keserítik meg mindennapjainkat.
Levegő szállítá-á-á-á-s???  Nagyon gyakori, és könnyen beleszaladhatunk! Konkrét példa: Hogyha egy raklapra elfér 3 doboz, de marad felesleges szabad hely, viszont a 4. doboz nem egészen fér el, akkor a szabad hely nem kihasznált, így az ottani levegő szállításáért terjedelem tekintetében fizetnünk kell. Természetesen ne keressük a fuvaros számláján a „levegő szállítása” tételt, de attól még ott van, abba a sorba beépítve, mely a termék fuvardíját tartalmazza. A szállítási díjak súly és m3 alapúak. A súly tényezőt nem tudjuk befolyásolni, hisz a termék tömege adott, de hogy ugyanazt a súlyt mekkora területen vagyunk képesek elhelyezni, ez nagyon nem mindegy! A legideálisabbnak gondolnánk a raklapos szállítás, mivel azt könnyű és biztonságos kezelni. (ma már léteznek ennél sokkal jobb, biztonságosabb és rengetegszer használható, összecsukható megoldások is) A hagyományos raklapok fából készülnek, elterjedtek, strapabíróak, legtöbbjük több utas, visszaváltható, de a szállításuk egyáltalán nem pénztárca barát! Egy EU-s raklap (EURO paletta) 20-25 kg, hogyha Önök fizetik a szállítási költséget, akkor tetszik/nem tetszik a paletta szállításáért is fizetni kell. Milyen más, könnyebb raklapok léteznek? Két nagy kategória van a fa raklapokon kívül, a műanyag és a karton raklapok. (kérje ajánlatunkat) A műanyag nagy előnye, hogy kb. 35% -al könnyebb a fa raklapoknál, sokkal strapabíróbb, mint a fa, hosszabb az élettartama, mert nem rohad.
Újrahasznosítható anyagokból készül, rengeteg korában a természetet szennyező kidobott műanyagból lesz ma strapabíró rekesz, raklap. Ha ilyet használunk, pénzt spórolunk és ezzel is óvjuk környezetünket.
Egyre nagyobb teret hódítanak a karton raklapok, melyek 50-75 %-al könnyebbek a fa raklapoknál, környezetbarát és újrahasznosított anyagokból állítják elő. Igaz kisebb a felhasználhatósági területük, a nedvességet célszerű kizárni, a teherbírása is kisebb, de ha ezek nem lényegesek, akkor használjunk bátran ilyet, rengeteg szállítási költség megtakarítható.
Ok, láttuk, hogy mit ne, meg hogy mit igen, de térjünk a lényegre: Hogyan fogjanak hozzá a gyűjtő csomagolások megtervezéséhez?
Annál többről van szó, minthogy fogjunk egy dobozt, amibe a termékeink beleférnek. Ez a rövid checklista segít a tervezésben, a vásárlási segédlet abban, hogy semmi ne maradjon ki.
  • hogyan kerül elszállításra a termékük? (mibe, hogyan tudjuk összekészíteni, hogy targonca felpakolhassa, kamion elszállítsa. Pl. raklap, láda, fa, műanyag,karton)
  • mennyire biztonságos a szállítás? (mitől kell óvni a termékeiket: fénytől, nedvességtől, borulástól, töréstől…akkor zsugorfóliák, dézsmabiztos megoldások, rögzítések…)
  • mekkora a termék, miből mennyi rakható egymásra biztonságosan, mekkora és milyen anyagú az a gyűjtő csomagolás, amit kényelmesen lehet kezelni, mégis a legtöbb áru belefér (karton vagy műanyag dobozok, rekeszek, tasakok, zacskók, zsákok, ládák)
  • mennyi fér el egy nagyobb gyűjtőben? abból mennyi egy nagyobb egységben (raklap pl.)
  • milyen térkitöltők szükségesek? (készítsünk mi, mert van hulladék kartonunk? Itt olvashat róla. vagy válasszunk: chipset, légpárnás fóliát, stb.)
  • milyen rögzítéseket kell alkalmazni? (ragasztószalag, pántszalag, zsugórfólia, dézsmabiztos megoldások)
  • milyen jelölések kerülnek a külső részre? (szállítólevél helye, gyártó, címzett, törékeny, rakodási irány, LOGÓNK és ELÉRHETŐSÉGEINK!!!)

 

Elveszett a sok kérdésben? Bizonytalan, hogy jól kalkulált-e? Segítünk!

Konzultációnk ingyenes. Közösen részletesen kitérünk minden szempontra, melyet az Önök termékének sikeres fogyasztóhoz jutását biztonságosan, legalacsonyabb költségek mellett, legtöbb eladási lehetőséget kihasználva jut el. Érintjük a gyűjtő csomagolások fajtáit, tulajdonságaikat, a térkitöltők (linket betenni) szükségességét, a láthatósági szempontokat (sok szállítmányt megdézsmálnak szállítás közben, hogyha látni, hogy mi van benne, és nincs megfelelően rögzítve, túl könnyű préda). Gondolkodjunk együtt előtte, hogy ne legyen probléma utána! Összeírjuk a szükséges gyűjtő, védő, rögzítő csomagolások listáját, a minőségi, védelmi szinteket, Önök döntik el, hogy mit választanak és rendelnek meg. Alaposak vagyunk, az Önök termékeinek épsége, és pénztárcájuk biztonsága érdekében!   
Kérdései vannak a gyűjtő, térkitöltő, biztonsági csomagolással kapcsolatban….
[]
1 Step 1
Az Ön neveyour full name
Cége neveyour full name
Telefonszámyour full name
Visszahívást kér?Ha igen adja meg telefonszámát is!
Some Title
Nameyour full name
Commentsmore details
0 /
Previous
Next
Hogyha tetszett a bejegyzésünk, kérjük, ossza meg másokkal is.
KÖSZÖNJÜK!

 

 

,
Előző bejegyzés
Az egyedi csomagolás, mint a legjobb értékesítő. Mert a sikeres eladás a csomagolással kezdődik!
Következő bejegyzés
Csetlő-botló első lépéseink. A MIÉRT, a csomagolás és miért mi? Hogyan vált valóra az álom?

Related Posts