A Coca Cola új hulladék-újrahasznosító policy-t hirdetett: 2025-ig megvalósítják a csomagolóanyagaik 100% -nak újrahasznosíthatóságát !

100 %-ban újrahasznosítható csomagolóanyagok!

A Coca Cola új csomagolási hulladék-újrahasznosító policy-t hirdetett:

2025-ig megvalósítják, hogy a csomagolóanyagaik 100% -ban újrahasznosíthatóak legyenek. 

Ehhez  Önök és mi is kellünk, mert attól, hogy valami újrahasznosítható, még nem biztos, hogy az újra is hasznosítják. Ez a fogyasztón múlik, és azon az első mozdulaton, ami a használat utáni “hulladékkezelés”, vagyis melyik kukába dobjuk. A vegyes háztartási – ú.n. kommunális- szemét közé ne, mert akkor annyi a környezetvédelemnek! 
Jó esetben a vegyes hulladék átesik válogatáson, és akkor a helyes útra terelődik, azaz újrahasznosításra kerül, de gondoljunk arra, hogy akkor már szennyezett, és tisztításon is át kell esnie, ami jelentősen megdrágítja az újrahasznosítás költségeit. 

Az irány jó!  Mi már az úton vagyunk!
Töretlenül hiszünk és haladunk egy tisztább, egészségesebb, környezetbarát jövő felé.
Nézzük, hogyan tervezi ezt a Coca-Cola megoldani: 

 

A megjelent cikk:

Forrás: mti, Termekmix.hu

http://termekmix.hu/csomagolas/36-zold/4313-hulladekmentes-vilag-uj-hulladekkezelesi-strategia-a-coca-cola-nal

” Új globális hulladékkezelési stratégiát hirdetett a Coca-Cola, a világ legnagyobb üdítőital-gyártója.
Csomagolási gyakorlatának gyökeres átalakításával az atlantai székhelyű vállalatnak az a célja, hogy 2025-ig csomagolóanyagai 100 százalékban újrahasznosíthatók legyenek, 2030-ig pedig 100 százalékra növelje palackjai visszagyűjtési és újrahasznosítási arányát.
    “Bolygónk a csomagolási hulladékok problémájával küzd, így felelős vállalatként támogatnunk kell e kihívás megoldását. A hulladékmentes világ megvalósítható. Mi épp erre vállalkoztunk, és arra buzdítunk másokat is, hogy csatlakozzanak hozzánk” – mondta James Quincey, a Coca-Cola elnök-vezérigazgatója.
A pénteken meghirdetett Hulladékmentes Világ (World Without Waste) névre hallgató globális stratégia a Coca-Cola fenntarthatósági erőfeszítéseinek következő lépése. A vállalat 2015-ben, a tervezettnél öt évvel korábban elérte és túl is szárnyalta azon célkitűzését, hogy az üdítőitalaiban felhasznált vizet 100 százalékban visszapótolja a víznyerő helyeken.
A Coca-Cola Magyarországon forgalmazott PET-palackjai már most is 100 százalékban újrahasznosíthatóak, a hazai gyártás során felhasznált műanyag mennyisége pedig 15 százalékkal csökkent az utóbbi pár évben. Az újrahasznosított műanyag aránya jelenleg átlagosan 20 százalék, melyet 2030-ig 50 százalékra terveznek növelni Magyarországon.
A Coca-Cola a világ legnagyobb üdítőitalokat gyártó vállalata, több mint 500 szénsavas és szénsavmentes márkájával a világ több mint 200 országában van jelen. A palackozó partnerekkel közösen a Coca-Cola rendszerében több mint hétszázezren dolgoznak.  mti  “

 

Az Önök vállalkozásának zöld-arculat kialakításához
a Zebrapack Hungary Kft.
csomagolóanyagokkal, újrahasznosítással, ingyenes konzultációkkal, egyéni szaktanácsadással járulunk hozzá.
Keressenek minket, írjanak: 
[]
1 Step 1
Az Ön neveyour full name
Cége neveyour full name
Telefonszámyour full name
Visszahívást kér?Ha igen adja meg telefonszámát is!
Some Title
Nameyour full name
Commentsmore details
0 /
Previous
Next
, ,
Előző bejegyzés
Egy szín, két szín, sok szín? Egyedi logózott, nyomtatott ragasztószalag. Hány szín lehet? Hány szín kell?
Következő bejegyzés
Mi mindenre jó a vákuum csomagolás? És mire még? Az élelmiszerektől a repülőgép alkatrészekig

Related Posts